tæthedsprøvning i nybyggeri

Tæthedsprøvning: En investering i dit nybyggeri

Vil du opretholde et sundt indeklima i dit hjem, og spare penge på senere reparationer? Så er en tæthedsprøvning en rigtig god idé. Her forebygger man bl.a. fugtskader, der er skadelige for bygningen og sundheden for beboerne. Er du i tvivl om, hvad det er, så læs med her!

Hvad er en tæthedsprøvning?

En tæthedsprøvning laves for at sikre, at bygningen er tæt. Det laves både ved nybyggerier og efterisolerede huse og kan gøres på flere måder. Overordnet undersøger man huset for utætheder, hvor vind eller fugt kan komme ind. I sidste ende kan man altså mindske varmetabet i huset, så du sparer penge på varmeregningen. Når du får et større udbytte af varmen i huset, er det også til gavn for miljøet, fordi du ikke bruger unødvendig energi.

Bygger du nyt hus?

En stor del af varmetabet i nybyggerier sker gennem det, der kaldes klimaskærmen. Dette er fx vinduer. Hvis du har bygget nyt hus kan det være en fordel at få lavet en tæthedsprøvning, inden vinduerne lukkes til. På den måde kan man undersøge for utætheder og ordne evt. problemer, uden at skulle bryde gipsen ved vinduet ned. Dette kaldes en fortrykprøvning og kan anbefales, fordi man kan foretage reparationer i et tidligt stadie.

Vær dog opmærksom på… at du ikke kan nøjes med en fortrykprøvning. For at sikre tætheden i huset er det også nødvendigt med en almindelig tæthedsprøvning, der laves, når alle mure og klimaskærme er bygget færdige.

Investér i en tæthedsprøvning, og undgå fugtskader
Vi er i dag rigtig gode til at isolere vores huse. Faktisk lidt for gode. Det skal forstås på den måde, at hvis fugten først kommer ind, kan den ikke slippe væk igen.  Der er simpelthen ikke noget luft til at ventilere den væk. Derfor er det utroligt vigtigt, at huset er tæt. Ellers kan man risikere at få fugtskader og skimmelsvamp. Uanset om det gælder et nybyggeri eller et efterisoleret hus, er det altså en kæmpe investering af få lavet en tæthedsprøvning. Fordelene kan opsummeres meget let:

  1. Du sparer penge på at skulle betale for senere reparationer og fugtskader.
  2. Du sparer penge på varme.
  3. Dit hus får et bedre indeklima, der er til fordel for dig og andre beboere.

Hvem skal kontaktes?

Trykprøvning & Energimærkning Danmark er specialister i deres felt. De har mange års erfaring og stor ekspertise, så du kan være sikker på god kvalitet. Du kan finde mere information på deres hjemmeside.

Så kan du snart flytte trygt ind i et tæt hjem.