forebyg fugtskader

Forebyg fugtskader, og skab et bedre indeklima i boligen

Står du i den uheldige situation, at der er fugtskader i din bolig? Så er det et problem, du er nødt til at gøre noget ved. Fugt skaber nemlig et usundt indeklima og kan udvikle sig til råd og skimmelsvamp. Der er heldigvis hjælp at finde og mange måder, du selv kan forebygge fugtskader på i fremtiden.

Sådan opstår fugtskader

Fugtskader kan opstå som følge af voldsomt vejr eller utætte rør, der laver vandskade i boligen. Særligt gamle eller dårligt vedligeholdte bygninger er i øget risiko, fordi der ofte er utætheder i bygningen. Mange oplever derfor fugt i kælderen, fordi grundvandet trænger op gennem det utætte fundament. Normalt vil en fugtspærre forhindre dette, men den kan være defekt eller helt ikke-eksisterende i gamle huse. Som om det ikke var nok, kan en dårligt opvarmet bolig også være medvirkende til fugtskader. Der kan nemlig opstå kondens på de kolde overflader, som kan udvikle sig til reel fugt i væggene.

Sådan genkender du fugtskader

Har du mistanke om fugtskader, bør du under alle omstændigheder få det tjekket. På den måde kan du også fange fugten i opløbet og derved minimere skaderne.

Du kan genkende skaderne på:

  • En jordslået lugt
  • Vand i boligen
  • Gulve og træpaneler rådner
  • Maling og puds skaller af vægge
  • Fugtskjolder i boligen
  • Skimmelsvamp

Sådan forebygger du fugtskader

Vi kan ikke styre vejret, men bortset fra det, er der ret mange ting, vi kan gøre for at forebygge fugtskader i boligen. Foruden den fugt, der kommer udefra, er mennesker nemlig i høj grad ansvarlige for den indendørs fugtighed. Vi producerer selv rigtig meget vanddamp både i form af udånding og i forbindelse med dagligdagens gøremål, og det er også helt okay – så længe vi sørger for at ventilere den fugtige luft væk.

  • Luft ud hver dag, især i sove- og badeværelset, hvor der er meget fugtig luft.
  • Hav altid udsugning i gang, når du laver mad.
  • Prøv så vidt muligt at tørre tøj udenfor. Kan det ikke lade sig gøre, så sørg igen for at lufte ud imens.

Professionelle folk hjælper dig af med fugten

Du skal af med fugten hurtigst muligt. Derfor står skadeservicefirmaet SSG klar til at hjælpe dig. De er eksperter i affugtning og bekæmpelse af fugtskader, hvor de kun benytter sig af de allerbedste metoder. Har du brug for at få affugtet murværk, vægge, lofter eller gulve? Kontakt dem på deres hjemmeside, og bliv fugtfri inden længe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *