næseoperation kan gavne

En næseoperation kan øge selvværdet markant

Der er mange danskere, som går og har selvværdsproblemer på grund af deres udseende. Der er flere og flere danskere, som ønsker at gøre noget ved det. Om det enten er ved at gå til kognitive behandlinger eller få foretaget en plastikoperation såsom en næseoperation, er helt op til det enkelte individ.

Plastikkirurgi – Tabu?

Plastikkirurgi er efterhånden blevet langt mindre tabubelagt end førhen. I det 2100 århundrede får flere unge og ældre mennesker foretaget disse kosmetiske operationer i tide og i utide. Det er ikke længere tabubelagt og man får nærmest et klap på skulderen, hvis man har været under kniven. Flere modeller får foretaget kindben-, læbe- og næseoperationer og det er efterhånden nærmest blevet normalt og accepteret i modeverdenen. Dette sætter dog helt urimelige syn på kvindekroppen for unge mennesker.

Næseoperation?

Der kan være mange årsager til at få lavet en næseoperation. Nogle patienter har for eksempel oplevet brud på næsen, mens andre er arveligt disponeret til en helt bestemt næseform. Vigtigst af alt bliver en næseoperation altid tilpasset den enkelte og den enkeltes behov. Patienten kan i samarbejde med lægen fortælle om sine ønsker og behov i forhold til næseoperationen. Der vil være en del smerter efterfølgende operationen og derfor er det vigtigt, at du lytter til lægens anbefalinger og råd.

Gør det for dig og kun dig

Før man siger ja til sådan en operation, som vil ændre udtrykket i ansigtet, bør man overveje om det er det rigtige. Er dette det rigtige for dig? Eller gør du dette på grund af normen i samfundet? Er det på grund af, hvordan andre ser ud og hvordan de opfatter dig? Det er utroligt vigtigt at tænke sig om, før man går under kniven. Er det en ændring i dit udseende, som du har ønsket dig i mange år? Eller er det en hurtig beslutning, som du har tænkt over et par måneder? Uanset hvad, er det kun dig, som ved det. Hvis denne ændring er højt ønsket, vil det højst sandsynligt øge dit selvværd og du vil blive glad, når du kigger i spejlet. Det er dog vigtigt at være 100% sikker, da der også er en del risici.

 

Hvis du oplever smerter i maven efter en næseoperation bør du kontakte en læge. Du kan med fordel benytte dig af liggende sygetransport, hvis det er en nødvendighed at tage til lægen. Liggende sygetransport bliver brugt til patienter, som behøver transport, som ikke er akut.