dødsbo og begravelser

Mangler du information om dødsbo?

Det er forfærdeligt at miste folk man elsker og har nært. Det er ekstra svært, når man skal håndtere alle de praktiske ting, som skal ordnes efterfølgende. Derfor er der mange danskere, som bruger en advokat til at sørge for at dødsboet bliver håndteret professionelt. Danske Arverets Advokater benyttede jeg og de sørge for mit familiemedlems dødsbo. Det var rigtig rart, at bruge en tredjepart og på den måde var der ikke rigtig nogle diskussioner i familien. Det var vigtigt i denne sørgeperiode. I dette indlæg kan vil du læse mere om dødsbo og min oplevelse med det. Jeg håber at du får svar på de spørgsmål, som du kunne have omkring emnet.

Hvad er et dødsbo?

Når der sker et dødsfald, så efterlader afdøde oftest nogle værdier. Det kan for eksempel være i form af bolig, bil, smykker med mere. Overordnet bliver dette kaldt for et dødsbo. Værdigenstandene i dødsboet skal opdeles mellem arvingerne og dette bliver kaldt et boskifte. Denne proces kan i mange tilfælde være besværlig fordi arv, personlige forhold og økonomi, ikke altid er nemt.

Brug en advokatdet

Det er her en advokat kommer ind i det. En advokat som er specialiseret i retsregler og retspraksis ved skifte og arv samt erfaring med hele processen fra dødsfald til afslutning af boet, er perfekt til dig, som gerne vil have hjælp med af håndtere et dødsbo. Nogle gange er det bare nemmere fordi der er mange ting, som man skal have styr på, når der sker et dødsfald i familien.

Min oplevelse

Jeg oplevede for første gang sidste år, at miste et familiemedlem og jeg valgte at bruge en advokat, så der ikke skulle opstå diskussioner og uenigheder i familien. Det hele var meget overskueligt fordi advokaten ordnede det hele. Jeg skulle selvfølgelig godkende ting og have indflydelse i processen, men jeg overlod på en måde ansvaret med arv, opdeling af værdier og behandling af dødsbo til advokaten. I en travl hver dag med familie, børn og sorg, så er det virkelig skønt ikke at skulle tænke på alle disse ting samtidig.

 

Hårtab for kvinder er et seriøst problem. Det er dog ikke noget, som der bliver talt om. Det er en slags tabu fordi de fleste ikke vil associere hårtab med kvinder. Samfundsnormen er, at kvinder har langt hår og ikke kort hår. Jeg tror der er mange kvinder, som oplever hårtab, der er bange for at snakke om det for at miste kvindeligheden.