akupunktur københavn

Akupunktur København: Behandling mod mange sygdomme

Vidste du, at akupunktur ikke kun kan behandle én, men mange sygdomme? Ganske vist er behandlingsmetoden meget gammel, men den er stadig meget aktuel og bruges til at lindre og behandle en lang række forskelligartede sygdomme og symptomer i kroppen. Er du nysgerrig på, hvordan akupunktur i København fungerer, og evt. hvordan det kan hjælpe dig? Så læs med i dette blogindlæg!

En anden opfattelse af kroppen

I den moderne naturvidenskab er det almindeligt kendt, at kroppen består af atomer, molekyler og biologiske systemer. Men indenfor den traditionelle, kinesiske medicin, også kendt som TCM, består kroppen også af energier. Ifølge teorien skyldes en rask krop, at kroppen er i balance, så livsenergien Qi kan flyde frit. Måske har du hørt om kræfterne yin og yang? Disse kræfter findes også i kroppen og er dem, der sørger for at holde den i balance.

Akupunktur behandler smerter

På samme måde som en rask krop er et udtryk for balance i kroppen, er en syg krop et udtryk for ubalance. Når man har smerter i kroppen, handler det derfor om igen at oprette balance mellem yin og yang. Det kan man gøre med akupunktur. Rent praktisk foregår akupunktur ved, at man stikker tynde nåle ind i kroppens akupunkturpunkter. Disse punkter findes over hele kroppen, og når man påvirker dem, bliver livsenergien afbalanceret. Som supplement til akupunktur i København kan man også bruge andre behandlingsformer indenfor TCM. Det gælder bl.a. Tui Na massage og urtemedicin.

Hvilke smerter og sygdomme kan behandles?

Når man arbejder med den traditionelle, kinesiske medicin, betragter man kroppen og sindet som en helhed. Det vil sige, at både fysik og psyke hænger sammen, og at akupunktur også kan virke afbalancerende på sindet. Generelt er behandlingsformen meget bredspektret og kan hjælpe på mange forskellige sygdomme. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt akupunktur kan hjælpe på dit specifikke problem, kan du altid tage kontakt til en akupunktør og spørge ad.

Bestil tid til akupunktur i København

Har du lyst til at blive endnu klogere på akupunktur i København? Så kan du besøge Kiropraxis’ hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om behandlingen og teorien bag. Det kan også være, du selv har et problem – stort eller småt, det betyder ingenting. Hvis du vil prøve en anderledes behandlingsform, skal du endelig kontakte klinikken for at bestille tid. Du kan også få en helt uforpligtende samtale med akupunktøren og blive klogere på, om det er det rigtige for dig.