Eva Persson skriver om ligestilling

Eva Persson vil skabe åben debat og tolerance

Kvinder har i dag mulighed for at holde 52 ugers barselsorlov. Det er uden tvivl et privilegie, men er det også en forpligtelse? Det var der mange, der syntes, da Eva Persson i 2016 fortalte sin personlige historie om sin korte barsel med sin søn. På trods af hadefulde kommentarer står hun dog ved sit valg, og hun opfordrer nu til en mere åben debat og større tolerance i samfundet.

Der skal være plads til alle mødre

Barselsloven er en rettighed, og den skal vi værne om. Men vi skal også give plads til de mødre, der vælger at tage en kort barsel. Sådan lyder Eva Perssons opfordring. Hun blev nemlig selv udsat for den såkaldte ”mom-shaming” bare fordi hun valgte en kort barsel. Og sådan bør det ikke være. Mødre skal ikke kritisere andre mødre, bare fordi de gør tingene anderledes. I stedet bør vi være mere åbne og tale sammen for at forstå hinanden. Det betyder ikke, at alle skal være enige, men så længe man lytter med respekt, så kan vi måske lære noget af hinanden.

Kvinder kan godt begge dele

Det er ingen hemmelighed, at kvinder også kan skabe karriere. De har trods alt været på arbejdsmarkedet i en del år nu. Men ud fra Eva Perssons oplevelse kan det virke som om, der alligevel er nogle fordomme om, hvordan kvinder skal være. Eva Persson nægter dog at lade andre bestemme over sit liv. Hun har hverken valgt børn eller arbejde fra, men derimod valgt begge dele til. Og selvom det er hårdt at være enlig mor til to børn og samtidig selvstændig i en virksomhed, er det også fantastisk. Hun inspirerer nu andre kvinder til at være lige så modige og vælge det liv, de drømmer om.

Ligestilling kræver sammenhold

Der er god grund til at kæmpe for en bedre tone i den offentlige debat. For ifølge Eva Persson er der stadig meget at kæmpe for mht. kvinders rettigheder på arbejdsmarkedet. Og hvordan skal kvinder kunne stå sammen og kæmpe for ligestilling, hvis de ikke kan tale ordentligt sammen? Åbenhed og tolerance er vejen frem!

Følg Eva Persson på de sociale medier

Har du lyst til at læse om, hvordan Eva Persson kæmper for ligestilling samtidig med, at hun er mor til to? Så følg hende på Twitter, Instagram eller på hendes blog.