hvorfor høre en arbejdsglæde foredrag?

Hvorfor høre et arbejdsglæde foredrag?

Vi var forleden til arbejdsglæde foredrag med min virksomhed. Jeg arbejder som leder i en stor dansk virksomhed, og jeg havde bestemt, at min afdeling skulle til arbejdsglæde foredrag. Dette kom sig af, at jeg synes, der har været mange dumme samtaler med HR på det sidste og kollegaer, som er gået forbi hinanden i deres kommunikation. 

Hvorfor tage til et arbejdsglæde foredrag?

Dette blev jeg spurgt om, da jeg fortalte min afdeling til et møde, at vi skulle til arbejdsglæde foredrag den kommende fredag. De kunne ikke helt forstå, hvorfor de skulle bruge deres tid på dette, når de havde masser at se til på arbejdet. Og netop derfor, synes jeg, at det var vigtigt. Fordi vi har super travlt på arbejdet for tiden, og det er ekstra vigtigt med god kommunikation kollegaerne imellem. Det er vigtigt at alle tager deres bedste jeg med på arbejde, og selvom man måske har en dårlig dag, så lader man det ikke gå ud over hinanden. Man lader det ikke styre sin dag. Det synes jeg lidt, at der har været tendens til, og det forklarede jeg dem også. Jeg gav dem også eksempler på det, så de var med på, hvor vigtigt det her er.

Hvordan var det så?

Vi tog så afsted til foredrag om fredagen, alle 25 mand, nogle mere forventningsfulde end andre. En kvinde fuld af energi præsenterede sig selv, og hun fyldte ligesom rummet med positivitet fra hun trådte ind. Så jeg var selvfølgelig optimist! Hun fortalte mine medarbejdere om hverdagens kommunikation, og hvordan forskellige negative situationer opstår på baggrund af dårlig kommunikation. Hun gav også virkelig gode, og ret kreative eksempler på negative situationer, og kom derefter med løsninger på, hvordan man kan vende en sådan situation rundt. Vi gennemgik forskellige adfærdstyper, og fik sat vores navne på adfærdstyperne, så vi fremover ved, hvordan vi hver især reagerer i forskellige sammenhæng. Det var super spændende, fordi det også virkede lidt som teambuilding. Jeg kunne mærke på mine medarbejdere, at de alle var super deltagende og faktisk synes, at det var rigtig spændende. Der kom også nogle gode spørgsmål på banen i løbet af dagen. Alt i alt har vi virkelig fået meget ud af sådan et arbejdsglæde foredrag. Jeg kan for det første mærke arbejdsglæden i blandt mine medarbejdere. Også om mandagen. De har det bedre sammen, og kommunikerer bedre. Dette gør i sidste ende, at alle opgaver bliver løst nemmere og hurtigere.

Læs også om coaching og udvikling her.