en trykprøvning er godt for klimaet

Trykprøvning er for dem, som vil have et sundt indeklima

Jeg arbejder som byggeteknikker, så jeg er derfor tit ude ved nye bygninger – lejlighedskomplekser, huse, kontore, hvad end vi bygger. Og noget, som vi altid gennemgår, før nogen kan flytte ind er en trykprøvning. Men det gik også op for mig, at ikke mange ved hvad det er. Så lad mig forklare jer det i dag!

Ingen flytter ind i en ny bygning før en trykprøvning er gennemført

Og hvad er det så? Tænker du. Det skal jeg nok forklare. En trykprøvning bliver lavet, når en bygning står færdig, og firma, familie eller andre skal flytte ind. Det foregår således: Der bliver sat lufttryk i bygningen, så man kan måle indeklimaet. I lejligheder kan man også sætte modtryk i det andre lejligheder, hvis det viser sig, at der er utætte vægge. Alle bygningens alle bygningens ventilationsåbninger lukkes midlertidigt for at få en en nøjagtigt og succesfuld måling. Vi gør altid brug af TE Danmark, som tager deres arbejde seriøst og udfører det med precision. Man kan også købe sig til deres service som privatperson. De har alt deres udstyr med ud og sætter det selv op. Derefter måler de, analysere resultaterne og til sidst får du at vide, hvordan resultatet er.

Trykprøvning er godt for klimaet

Hvis dit hus eller din lejlighed er tæt, så bruger du færre penge på energi. Du bruger mindre energi – og dette er rigtig godt for vores klima. Det er altså ikke kun godt, når du gerne vil være i et varmt hus om vinteren, men kan også skabe store besparelser på varmeregningen. Vi laver altid en test, før folk flytter ind, fordi det er et lovkrav. Men har man en mistanke om, at ens hus er utæt, så kan man også selv få lavet en test. Det kan være efter 10 år, hvor man har boet i et hus og pludselig synes, at varmeregningen bliver dyre år efter år. TE Danmark har stor erfaring med trykprøvning i alle størrelser og i mange forskellige slags bygninger, så du kan trygt overlade din bekymring i deres hænder. Hvis resultatet viser, at din bygning er utæt, hjælper de dig med at komme i kontakt med den rette håndværker. De har en lang række samarbejdsaftaler med håndværkere over hele Danmark. Du kan altså selv vælge et firma, som efterfølgende kan komme ud og kigge på dit hus eller din lejlighed og finde en løsning.

Har du lige bygget hus, kan du også passende læse denne artikel om Gardinbussen, som gør dit liv meget nemmere.