Ølbrygning er sjovt

Prøv ølbrygning som hobby

Elsker du øl og mangler du en ny hobby? Så bør du overveje at prøve kræfter med ølbrygning. Det er en super sjov hobby, hvor du samtidig får et lækkert resultat. Jeg har i mange år været stor øl-entusiast og jeg elsker specialøl. Derfor besluttede jeg mig i 2014 at starte ølbrygning, som min nye hobby.

Min oplevelse

De første par gange med hjemmelavet brygning af øl er ret simple, da man starter ud med en mindre avanceret metode. Medmindre man har erfaring med ølbrygning er det den simple metode, som man begynder med. Da jeg ingen erfaring havde, valgte jeg også den simple metode. Efter et par uger valgte jeg at prøve den avancerede metode, da man har mulighed for at lave unikke øl. Til at starte med var det lidt besværligt, men jeg fik hurtigt styr på metoden. Jeg har lavet utroligt mange lækre og velsmagende hjemmebryggede øl. Jeg inviterer tit gæster over til øl og hygge på terrassen og jeg har fået mange komplimenter for mine øl. Derfor kan jeg helt klart også anbefale dig at starte med at brygge øl derhjemme.

2 metoder for ølbrygning

Som nævnt er der 2 forskellige metoder. Der er den simple metode, som kaldes ølbrygning med ølsæt. Denne form for ølbrygning er så simpel, som det overhovedet kan blive. Man skal nemlig kun tilsætte vand til denne form. Det er også den hurtigste metode fra brygning til øllen hældes op i glasset. Den mere avancerede og udfordrende metode kaldes All Grain ølbrygning. Metoden kræver mere af din tid og du kan prøve at tilsætte op til flere forskellige ingredienser for at opnå en helt unik smag.

Brygforretningen kan hjælpe dig

Brygforretningen er en virksomhed, som tilbyder udstyr til ølbrygning. De har alt det udstyr, som du skal bruge til hjemmebrygning. Deres eksperter er både klar til at hjælpe dig i deres butik, over telefonen og over e-mail. Så du skal ikke holde dig tilbage, hvis du har spørgsmål til brygning af øl. De kan rådgive dig i, hvordan du mestrer dit hjemmebrygning af øl. De har nemlig selv mange års erfaring i ølbrygning og brygger det selv derhjemme. Hvis du er interesseret i at lave en hel speciel øl, så kan de også rådgive dig i dette. Den fysiske butik ligger i Herrestrup og de har åbent fra tirsdag til lørdag.

Jeg kan kun anbefale ølbrygning, da jeg har været rigtig glad for det! Jeg kan også anbefale parterapi i Roskilde, som har hjulpet med at forbedre mit parforhold.