Sund skolemad

Skolemad der styrker motivationen

Det er mange gange blevet videnskabelig bevist, at sund kost er nøglen til et godt helbred. Dette er alle danskere efterhånden underforstået med, men hvordan kan det være at ikke alle danskere spiser sundt? Det er meget vigtigt at børn får den rigtige kost. Det påvirker nemlig børn i aller højeste grad, hvad de får at spise i skolen. Kost er med til at stimulere børns motivation og derfor er sund kost utroligt vigtigt.

Sund kost er altafgørende

Sund kost har stor indflydelse på børns indlæring. Undersøgelser viser at seks ud af 10 børn spiser alt for meget sukker. Det er dog muligt at lave om på dine børns kostvaner. Det anbefales at børn og unge spiser efter de officielle kostråd, som også voksne retter sig efter. At give sit barn sunde kost- og motionsvaner er afgørende for at forebygge helbredsproblemer. Sund kost og motion øger også barnets trivsel og velvære. Det er vigtigt at støtte op om dit barn sunde madvalg. Børn har brug for støtte og vejledning og det nytter ikke noget, hvis forældrene spiser usundt. Derfor kan du ikke tvinge dit barn til at spise sundt, hvis du spiser usundt. Kom ind i kampen om en sundere livstil!

Hvad bør skolebørn spise?

Børn som går i skole, bør følge de officielle kostråd som staten har udsendt. Det indebærer blandt andet frugt og grønt, som indeholder næringsrige vitaminer. Derudover skal børn også drikke rigeligt med vand og IKKE saft og sodavand. Saft og sodavand indeholder meget sukker og det er netop dette, som børn skal undgå i en tidlig alder. Morgenmaden er også vigtig for børn, selvom sulten er minimal om morgenen.

Skolemad.dk

Skal dit barn også lære så meget som muligt i skolen? Så burde I overveje at melde jer ind i Skolemad-systemet. Det er et nemt og fleksibelt onlinesystem, som bliver brugt i hele landet af skoler, andre institutioner og eventarrangører. På hjemmesiden er det muligt at bestille mad fra en lang række forskellige leverandører, som der kan blive leveret direkte til skolen. Der er et stort og sundt udvalg, som både indeholder friske grøntsager og frugt samt magert kød og fuldkorn med mere. Skolemad.dk er optimalt for dig og dine børns helbred og velvære.

 

Eva Persson er et forbillede, når det kommer til balancering af børn og karriere. Eva Persson taler også højt om ligestilling og hun prøver at skabe en forandring i det danske samfund.